STELLA BERNRAIN

Istoria brandului

B

randul Stella s-a nascut din pasiunea pentru ciocolata, din dedicare, creativitate, grija pentru sanatate si este un promoter al alimentatiei sanatoase si responsabilitatii fata de mediu. Trei oameni ambitiosi – Walter Muller, Achille Vanotti si Heinrich Wibel – si-au unit ideile pentru un singur scop si un singur brand.

Evolutia brandului graviteaza in jurul numelor fondatorilor care din primii ani isi stimuleaza reciproc ambitia creand specialitati de ciocolata care mai de care mai sofisticate si inedite. Astfel, apar primele praline de ciocolata, batoanele de ciocolata si ciocolata cu umplutura de lichior. Odata cu cresterea cererii de ciocolata, se depasesc granitele productiei artizanale si procesul se industrializeaza si se extinde.

O

 etapa remarcabila o constituie lansarea primei ciocolate elvetiene fara zahar. Doctorul Franco Vanotti dezvolta aceasta idee si pornind de-aici mai e doar un pas pana la ciocolata bio care are in componenta doar ingrediente organice. Intoleranta la lactoza constituie o noua provocare pentru producatorul de ciocolata care are grija si de aceasta nisa de consumatori.

Valori

Dupa cum ilustreaza si istoria bradului, ciocolata Stella este un desert creat cu grija si atentie pentru sanatate si pentru persoanele cu nevoi alimentare speciale. Utilizam ingrediente organice si ne adaptam la diverse probleme de sanatate pentru a oferi ciocolata de calitate si pentru a putea bucura toti consumatorii acestui desert.

Incepand din 1991, fabrica creeaza prima ciocolata rezultata din comertul echitabil. Materile prime – cacaoa si zaharul – sunt achizitionate de la micii producatori pe care ii si sustine in constructia instalatilor de fermentare, uscare, in amenajarea pepinierelor.

P

entru ca povestea ciocolateriei Stella este realmente un basm, dezvaluim si grija pentru mediu. In acest sens, ciocolateria sustine producatorii in constructia instalatilor de fermentare, uscare, in amenajarea pepinierelor. Datorita unei instalatii de recuperare a caldurii, este posibila economisirea a 98% din consumul de apa potabila, reducerea energiei externe si a emisiei de CO2.  De asemenea, alimentarea electrica a depozitului se face prin intermediul unei instalatii fotovoltaice instalate pe acoperisul acesteia.

In 1925 Walter Muller pune baza viitoarei sale intreprinderi prin formarea sa de cofetar, dobandind experienta in diverse cofetarii si hoteluri franceze, apoi invata meseria de ciocolatier la Zurich.

In 1928 Achille Vanotti creeaza ciocolata Stella, isi face un renume cu aceasta ciocolata grozav de buna si investeste in marca Stella in intreaga Elvetie, cu multa creativitate.

Un al treilea nume apare in poveste: Heinrich Wibel creeaza ciocolata Bernrain si-i “fura” clientele cu produsele sale de cofetarie, praline si gofre.

Ciocolata Stella

Galerie Foto