Artistul Caran d’Ache

C

aran d’Ache este pseudonimul prin care ilustratorul francez de origine rusa, Emmanuel Poiré, a devenit cunoscut la nivel mondial in secolul al XIX-lea. Alegerea a facut-o pornind de la pasiunea sa si de la termenul rusesc “karandash” ce desemneaza creionul in limba rusa, precum si piatra neagra, in limba turca, insa sub o forma putin diferita – “kara tash”.

Fabrica Caran d’Ache

Datorita existentei zacamantului de grafit, a luat nastere prima fabrica de creioane, la Geneva in anul 1915. La noua ani dupa achizitionarea acesteia, Arnold Schweitzer decide sa o intituleze dupa numele faimosului caricaturist, considerand ca nu exista niciun nume mai bun pentru a denimi produsele de calitate pe care le fabrica.

Brandul Caran d’Ache

C

u o experienta de peste 100 de ani in crearea si dezvoltarea instrumentelor de scris, Caran d’Ache pastreaza si astazi aceeasi linie de traditie si calitate imbinand perfect cele mai bune materiale si folosind cu daruire tehnici de prelucrare manuala ancestrale. Brandul este unul cosmopolit, atat prin origini, cat si prin utilizarea exceptionalei arte a lacului chinezesc. Grija pentru mediu si reinventarea continua sunt doua preocupari esentiale in definirea instrumentelor Caran d’Ache.

Pixuri Caran d'Ache

Galerie Foto