VICTORINOX

Istoria brandului

T

otul a inceput cu atelierul cutitarului Carl Elsener, in Ibach-Schwyz. Principalul sustinator al fondatorului este chiar mama sa, Victoria. Odata cu infiintarea Asociatiei Maestrilor Cutitari Elvetieni, atelierul livreaza prima comanda de cutite pentru armata elvetiana.

In 1897, brandul ia nastere oficial odata cu patentarea cutitelor Swiss Officer Knife si Army Knife.

D

upa moartea mamei sale, Carl Elsener da brandului numele acesteia si inregistreaza emblema cu crucea si scutul protector ca marca comerciala. Astfel, denumirea marcii devine Victorinox, dezvaluind astfel si utilizarea metalului de calitate superioara ce a revolutionat industria tacamurilor.

De-a lungul generatiilor viitoare evolutia tehnologiei, contextele istorice si calitatea produselor, duc la propulsarea unei evolutii spectaculoase a marcii: mecanizarea, stationarea soldatilor americani in Europa, extinderea spatiului de lucru si a numarului de angajati ai companiei.

Unde si cand utilizam bricegele Victorinox?

C

ei care au nevoie sa fie pregatiti pentru orice, isi iau un briceag Victorinox cu ei, peste tot. Inca din 1897, cutitul Swiss Army a fost un instrument de incredere al aventurierilor de pretutindeni. Fie ca explorezi orasul,  oceanul, muntele sau chiar spatiul, briceagul Victorinox este prietenul pe care  poti conta.

Victorinox inseamna calitate, functionalitate, inovatie si design iconic.

Familia de bricege este una foarte numeroasa, propunand variante compatibile cu cerinte variate. In mod cert, briceagul Victorinox este, farad oar si poate, un must have!

Victorinox - mereu la indemana

Galerie Foto